De mensen achter Paverpol

Paverpol International is een bedrijf met internationale uitstraling. Paverpol en alle aanverwante producten is in meer dan 40 landen verkrijgbaar.

Nieuwe eigenaren sinds januari 2019

Brigitte en Edwin Broekmeijer én Hans en Carin Houmes zijn de nieuwe eigenaren van Paverpol International. Begin 2019 hebben zij het bedrijf overgenomen van Daaf Schipper.

Paverpol International is al jaren een gevestigde naam in binnen- en buitenland. Dit is met name te danken aan Jossy en Jan de Roode, die het bedrijf startten in de jaren negentig van de vorige eeuw. Vervolgens is Daaf vijf jaar actief geweest. Nu is het de beurt aan Edwin, Brigitte, Hans en Carin. Zij zijn inmiddels enthousiast bezig om het bedrijf verder uit te bouwen. Een van de eerste veranderingen, is de verhuizing geweest naar een nieuwe bedrijfsruimte in Kapelle. Er is geïnvesteerd in een efficiënter order- en facturatieproces, een snellere logistieke verwerking en een nieuwe website. Het volgende op de agenda is de introductie van nieuwe producten.


25 jaar Paverpol

Paverpol 25 jaarDe nieuwe en oude eigenaren van Paverpol International. Op de voorgrond Carin Houmes en Brigitte Broekmeijer met in haar hand een beeld van paverpol. Op de achtergrond de oprichters Jan en Jossy de Roode. © Marcelle Davidse

Van bloempot tot praalwagen: Paverpol heeft de wereld vanuit Zeeland veroverd

KAPELLE - Misschien is het oog er wel eens op gevallen. Een bloembak in een tuin, gemaakt van een oude spijkerbroek. Of een beeld van stof. Vrijwel zeker gemaakt met Paverpol. Een hobbymateriaal dat 25 jaar geleden vanuit Burgh-Haamstede de wereld veroverde.

,,Ik ontdekte Paverpol bij toeval op de Volksuniversiteit in Middelburg. Daar was iemand ermee bezig en daar wilde ik mee experimenteren”, vertelt Jossy de Roode uit Burgh-Haamstede. Ze reed naar Bergen op Zoom, naar Paul Versijp, om een pot te halen. Hij is de uitvinder van dit polymeer dat niet alleen textiel kan verharden maar het ook weerbestendig maakt.  

De Roode was al snel helemaal verslingerd aan het materiaal. Experimenteerde erop los en verzon allerlei toepassingen, zoals beelden. Want eenmaal uitgehard, kan het goed beschilderd worden. In goed overleg met de uitvinder begon De Roode samen met haar man met de verkoop van Paverpol. Dat was in 1995. ,,Wij hadden toen een bedrijf in productpromotie, dus het was voor ons bekend terrein. Ik stuurde wat foto’s naar tijdschriften in de hoop dat iemand het op zou pakken. En dat deden ze allemaal”, zegt Jossy de Roode. Het effect was groots en onverwacht. ,,We kregen wel 200 telefoontjes per dag.” Dat kon maar leiden tot één conclusie: Paverpol had potentie. 

In 47 landen

Er kwamen workshops, al snel gevolgd door trainingen voor cursusleidsters. De Zuidhoek in Zierikzee werd ingeschakeld voor het logistieke deel en het bedrijf groeide als kool. Paverpol was hot in Nederland. Na een eerste bezoek aan Dallas, aan de grootste internationale beurs ter wereld voor hobbymaterialen werd ook de internationale markt veroverd. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met klanten in 47 verschillende landen. ,,Onze eerste klant kwam uit Denemarken”, vertelt Jan de Roode. ,,Nu zitten we in heel Europa, maar bijvoorbeeld ook in Australië, Canada, Amerika, Mexico, Suriname en Rusland.” 

 Paverpol wordt na 25 jaar al lang niet meer alleen gebruikt om tuinornamenten of beelden te maken. Het vloeibare goedje heeft veel meer mogelijkheden. Het wordt gebruikt op schilderijen, is populair bij bouwers van praalwagens voor carnaval en bij levende standbeelden voor hun kostuums. ,,En een kunstenares heeft het zelfs gebruikt om van pluizen uit droogtrommels akoestische wandpanelen te maken”, vertelt Carin Houmes. Zij is sinds een jaar, samen met haar man Hans en vrienden Brigitte en Edwin Broekmeijer, eigenaar van Paverpol International.

Loods

Het afgelopen jaar is veel energie gestoken in het optimaliseren van de zichtbaarheid op het internet en is de webshop opgezet. De distributie is weer in eigen hand, nu vanuit een loods in Kapelle. ,,Maar we zoeken iets groters, want we willen ook workshops gaan geven”, vertelt Hans Houmes. ,,En we zijn volop bezig met productontwikkeling. We willen bijvoorbeeld graag naar eigen verf toe. En als het kan willen we weer graag op beurzen gaan staan.” Oprichters Jossy en Jan de Roode zijn nog steeds betrokken bij het bedrijf. Ze geven advies, leiden cursusleiders op en onderhouden internationale contacten.

Bron: PZC | Melita Lanting 14-08-2020

© 2017 - 2020 Paverpol International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel