Werken met Art Stone

Art Stone kun je op verschillende manieren gebruiken. Door het te mengen met Paverpol maak je er een zelfhardende klei van. Maar je kunt het poeder ook gebruiken om beelden een uitstraling van steen te geven. 

Gebruik

Gebruik voor het steeneffect als basis Paverpol loodkleur. Uiteraard kun je er ook andere Pavercolors door mengen.
Meng de gekleurde Paverpol met net zoveel Art Stone totdat je een kleimassa krijgt die niet meer aan je handen plakt. Smeer je werkstuk geheel in met de gekleurde Paverpol. Op de nog natte laag kun je de kleimassa geheel of gedeeltelijk aanbrengen. Dik of dun, grof of fijn, net wat je mooi vindt. Let er goed op dat de onderlaag nat is. Zo niet, breng dan met de kwast opnieuw een laagje Paverpol aan. Als je werkstuk geheel of gedeeltelijk met de kleimassa is gedecoreerd, strooi je er een beetje Art Stone poeder over en wrijf je dit goed in. Indien de ondergrond te droog geworden is, breng je met de kwast weer wat Paverpol aan. Ook in de natte laag Paverpol kun je wat poeder strooien en uitwrijven. 

Dit steeneffect is niet geschikt voor buiten. Indien je het werkstuk buiten wilt plaatsen, gebruik je in plaats van poeder een patina die je maakt door witte Pavercolor te mengen met Josefine matte vernis. Deze breng je aan met de kwast. Met een stuk keukenpapier veeg je het teveel aan patina weg. Het werkstuk laten drogen en met een niet pluizige lap glanzend wrijven.

Sieraden maken is ook een mogelijkheid: steentjes vormen van kleimassa, gaatjes prikken met satéprikker, veter van leer er doorheen rijgen. 

Materialen

Je kunt werken op een voorgevormd figuur van piepschuim, gips, ecoshape, of aluminiumfolie (folie afplakken met schilderstape). 

Diverse maten 

Art Stone is verkrijgbaar in potten van 300 en 1250 gram. 

Combineren 

Art Stone kun je goed combineren met Paverpol, Pavercolor, Paverplast en Paversand.

Begeleiding nodig?

Boek dan een workshop of volg een Paverpol opleiding!
Of kijk eens bij onze Paverpol pakketten en losse werkbeschrijvingen.

© 2017 - 2023 Paverpol International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel