Ontdek Jesmonite

Wat is Jesmonite

Jesmonite is het ecologische alternatief voor hars. Het is een lichtgewicht, gemakkelijk te gebruiken materiaal waarmee je heel veel verschillende gegoten decoratieve voorwerpen kan maken. Jesmonite is robuust, slagvast, op waterbasis, vrij van oplosmiddelen en VOC-vrij*.

Jesmonite mengen

Jesmonite maak je door 2 componenten samen te voegen: Jesmonite Liquid en Jesmonite Base.
Weeg je producten zorgvuldig af in de verhouding 1 (liquid) op 2,5 (base). Dus bijv. 100 gram liquid op 250 gram base.  Mix dit mengsel goed door tot een gladde, vloeibare substantie.

Droogtijd Jesmonite

Nadat je het Jesmonite mengsel gemaakt hebt, giet je het in een mal. Doe dit binnen 5 minuten na het mengen, want het uitharden begint snel. Maak dus alleen voldoende voor de mal die je gaat gebruiken. De droogtijd is afhankelijk van de mal en het vormpje wat je gebruikt. Na ongeveer 30 minuten kun je de meeste items uit de mal halen. Voor dikkere objecten of vormpjes met smalle delen kun je het beter wat langer laten zitten. Laat het daarna nog zo'n 24 uur drogen om al het vocht te laten verdampen, waarna het zijn volledige sterkte heeft bereikt.

Jesmonite kleuren

De basiskleur van Jesmonite is gebroken wit. Je kunt het kleuren door er een UV-bestendige pigment aan toe te voegen. Voor een gemarmerd effect roer je de pigment lichtjes door de vloeistof. Voor een egalere kleur meng je het volledig door. Wil je Jesmonite kleuren met Pavercolor of Paverpaste? Ook dat is mogelijk. Voeg de pigment beetje bij beetje toe aan de vloeistof totdat je de gewenste kleur hebt bereikt.

Is Jesmonite waterdicht

Alle Jesmonite-producten, inclusief Jesmonite AC100, worden geclassificeerd als poreus en moeten worden afgedicht met een sealer om een ​​waterbestendig oppervlak te verkrijgen.

Hoe weet ik hoeveel Jesmonite AC100 ik nodig heb voor mijn mal?

Bij de mallen op deze website staat hoeveel Jesmonite je nodig hebt voor die mal. Heb je een andere mal? Vul die dan met water en bereken daarna eenvoudig de juiste hoeveelheid met de Jesmonite calculator.

 

 

VOC = Volatile Organic Compounds oftewel Vluchtige Organische Stoffen

© 2017 - 2024 Paverpol International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel