Werken met Paverpol

Paverpol is een decoratie- en textielverharder. Paverpol biedt je eindeloos veel mogelijkheden om je creativiteit vorm te geven.

Gebruik

Dompel een stuk textiel in de Paverpol. Drapeer of wikkel dit vervolgens om een stevig geraamte of draadfiguur en laat het drogen. Paverpol droogt snel. Eventueel kun je een föhn gebruiken om het drogen te versnellen. Na uitharding heb je een prachtige decoratie of beeld. Dit is geschikt voor binnen én buiten. Natuurlijk kun je ook werken met een paneel of canvasdoek. Aan jou de keuze! 

Natuurlijke materialen

Paverpol hecht op alle natuurlijke materialen. Je kunt van alles gebruiken, zoals wol, katoen, hout, leer, papier, zijde, zelf hardende klei, piepschuim, droogbloemen, hout, gips en aardewerk. Het maakt deze materialen door en door hard. Voor objecten die je buiten wilt zetten, adviseren we om geen poreuze basis materialen te gebruiken. Dit kan er voor zorgen dat het object breekt of scheurt.

Unieke eigenschappen

Paverpol wordt zonder toevoegingen keihard.  We adviseren om buitenobjecten eerst door en door binnen te laten uitharden. (minimaal 2 weken) Daarna kun je ze schilderen en buiten plaatsen. De materialen die je met Paverpol verhardt, kun je het hele jaar door in je tuin plaatsen, ongeacht de neerslag of de temperatuur. Wel adviseren we twee lagen Josefine vernis aan te brengen. Zo voorkom je dat je kunstwerk, bij hoge luchtvochtigheid, wit uitslaat. Overigens, let op, Paverpol in vloeibare vorm mag absoluut niet bevriezen. Paverpol was je gemakkelijk met warm water van je handen en je gereedschappen. In Paverpol gedrenkte, natuurlijke materialen zijn brandvertragend.

Diverse kleuren en maten

Paverpol is verkrijgbaar in de kleuren transparant, zwart, brons, loodkleur, wit en perzik. Er zijn 500 gram, 1000 gram, 5000 gram en 5750 gram potten/emmers. Paverpol transparant is ook beschikbaar in een flesje van 250 ml met druppeltuit. Dit is speciaal voor fijn werk, zoals het watervast verlijmen van kralen voor kettingen en oorbellen. De flesjes zijn ook ideaal voor scrapbooking en het verlijmen van poppenkleertjes. 

Combineren

Gebruik Paverpol ook eens in combinatie met onze andere producten, zoals Paverplast, Pavercolor, Wrappers, Stockinette, Relief Decoration, Art Stone, Pavercotton, Josefine vernis, Paversand of Paverscrub.

Begeleiding nodig?

Boek dan een workshop of volg een Paverpol opleiding!
Of kijk eens bij onze Paverpol pakketten en losse werkbeschrijvingen.

© 2017 - 2024 Paverpol International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel