Werken met Paverplast

Door Paverplast te mengen met Paverpol/Pretex*  maak je een pasta waarmee je een waterdichte, weersbestendige laag kunt maken voor op je beelden van bijvoorbeeld piepschuim en zelfhardende klei.

Gebruik

Meng Paverplast poeder door Paverpol/Pretex (100 gram Paverplast op 500 gram Paverpol / 0,5 liter Pretex) tot een dikke pasta (zoals pindakaas). Je werkt nu dus met een zelfgemaakte pasta die je aanbrengt op je ondergrond, bijvoorbeeld met een spatel. Breng een laag aan van 1 à 2 mm. Je kunt na droging diverse lagen aanbrengen om het geheel extra sterk te maken. Wil je een glad oppervlak? Doop dan je vinger in water en strijk over het nog natte oppervlak. Vernissen is niet nodig. 

Materialen

Een pasta van Paverplast is geschikt om permanent waterbestendige werkstukken te maken zoals vogeldrinkbakjes, fonteinen en vijvertjes. Met deze pasta geef je ook beelden van piepschuim (styropor) of zelfhardende klei een waterdichte laag. Let op: gebruik voor buitenobjecten de Paverplast pasta alleen op niet-poreuze ondergronden.

Diverse maten 

Paverplast is verkrijgbaar in potten van 100 en 400 gram. 

Combineren 

Paverplast vermengd met Paverpol/Pretex kan gekleurd worden met Pavercolor. De Paverpol/Pretex met Paverplast is sterk genoeg om zo buiten te zetten. Als je het nog geverfd hebt, adviseren we je een laag Josefine vernis aan te brengen om de kleuren te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Zo blijven de kleuren langer mooi. 

Bewaren 

De Paverplast pasta droogt aan de lucht. Je kunt de pasta bewaren in een luchtdicht afsluitbaar bakje. Als de Paverplast pasta te taai begint te worden, voeg dan een beetje Paverpol/Pretex toe. Gebruik geen water om te verdunnen. Paverplast pasta is tevens een uitstekende buitenbestendige lijm.

Begeleiding nodig?

Boek dan een workshop of volg een Paverpol opleiding!
Of kijk eens bij onze Paverpol pakkettenPretex pakketten en losse werkbeschrijvingen.

 

* Daar waar staat Paverpol/Pretex, bedoelen we Paverpol of Pretex.

© 2017 - 2024 Paverpol International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel