Werken met Paverplast

Door Paverplast te mengen met Paverpol  maak je een pasta waarmee je een waterdichte, weersbestendige laag kunt maken voor op je beelden van bijvoorbeeld piepschuim en zelf hardende klei.

Gebruik

Meng Paverplast poeder door Paverpol (100 gram Paverplast op 500 gram Paverpol) tot een dikke pasta (zoals pindakaas). Je werkt nu dus niet met Paverpol, waarin je textiel doopt, maar met een zelfgemaakte pasta die je aanbrengt op je ondergrond, bijvoorbeeld met een spatel. Breng een laag aan van 1 à 2 mm. Je kunt na droging diverse lagen aanbrengen om het geheel extra sterk te maken. Wil je een glad oppervlak? Doop dan je vinger in water en strijk over het nog natte oppervlak. Vernissen is niet nodig. 

Materialen

Een pasta van Paverplast is geschikt om permanent waterbestendige werkstukken te maken zoals vogeldrinkbakjes, fonteinen en vijvertjes. Met deze pasta geef je ook beelden van piepschuim (styropor) of zelfhardende klei een waterdichte laag. Let op: gebruik voor buitenobjecten de Paverplast pasta alleen op niet poreuze ondergronden.

Diverse maten 

Paverplast is verkrijgbaar in potten van 100 en 400 gram. 

Combineren 

Paverplast vermengd met Paverpol kan gekleurd worden met Pavercolor. De Paverpol met Paverplast is sterk genoeg om zo buiten te zetten. Als je het nog geverfd hebt, adviseren we je een laag Josefine vernis aan te brengen om de kleuren te beschermen tegen de uv-stralen van de zon. Zo blijven de kleuren langer mooi. 

Bewaren 

De Paverplast-pasta droogt aan de lucht. Je kunt de pasta bewaren in een luchtdicht afsluitbaar bakje. Indien de Paverplast-pasta te taai begint te worden, voeg dan een beetje Paverpol toe. Gebruik geen water om te verdunnen. Paverplast-pasta is tevens een uitstekende buitenbestendige lijm.

Begeleiding nodig?

Boek dan een workshop of volg een Paverpol opleiding!
Of kijk eens bij onze Paverpol pakketten en losse werkbeschrijvingen.

© 2017 - 2023 Paverpol International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel