Paverpol in de media

paverpol


25 jaar Paverpol

Paverpol 25 jaar

 “Het is echt bijzonder dat er wereldwijd duizenden mensen met onze producten werken. Als je dat echt laat landen, geeft dat een ontzettend voldaan gevoel. Alle Paverpol potjes wereldwijd komen uit Kapelle en gaan letterlijk door onze handen.”

Je vindt Paverpol International aan de Ambachtsweg in Kapelle. Van hieruit worden de producten verscheept naar maar liefst 47 landen. Paverpol is een unieke textielverharder, een Nederlands DIY-product met een geschiedenis die inmiddels al 25 jaar teruggaat. Het geheim achter dit succes? Volgens Brigitte Broekmeijer en Carin Houmes zijn dat de eindeloze mogelijkheden om creativiteit vorm te geven. “Het basisproduct is de textielverharder Paverpol. Combineer je dit met onze andere producten én je eigen creativiteit, dan is er ontzettend veel mogelijk. Je kunt je eigen beelden maken, voor binnen of buiten, maar ook muurversieringen, schalen en sieraden. Het wordt zelfs gebruikt voor carnavalswagens. Eigenlijk komt er iedere dag wel een idee bij. En het allerleukste: iedereen kan het!”

Internationale creativiteit
Soms zijn het professionele kunstenaars die voor Paverpol kiezen, maar vaak ook amateur-kunstenaars en hobbyisten. “Wij zien op Facebook, Pinterest en Instagram dagelijks allerlei soorten kunstwerken voorbij komen. Daarin herken je soms direct de nationaliteit. In Japan zijn mensen klein behuisd. Zij maken vooral kleine werken. En dat terwijl Canadese Paverpol-liefhebbers graag groot uitpakken met forse vogels voor in hun tuinen. Want ja, ook dat maakt Paverpol zo leuk. Het kan buiten staan: in de ijzige Canadese winters, maar ook in de zinderende hitte van Nieuw-Zeeland en Australië.”

Vernieuwen
Hoewel Paverpol al een kwart eeuw bestaat en een schare aan trouwe gebruikers heeft, weten Carin en Brigitte dat vernieuwing en zichtbaarheid belangrijke aandachtspunten zijn. “We hebben recent het logo vernieuwd. Verder steken we veel energie in het optimaliseren van de online zichtbaarheid. Ook hebben we de webshop compleet vernieuwd. We werken nu vanuit een bedrijfspand in Kapelle, maar zoeken iets groters. We willen namelijk ook workshops gaan verzorgen. En we zijn volop bezig met productontwikkeling. Zo introduceren we binnenkort onze eigen verflijn.”

Bron: Zeeland Zakelijk - januari 2021


Paverpol 25 jaarDe nieuwe en oude eigenaren van Paverpol International. Op de voorgrond Carin Houmes en Brigitte Broekmeijer met in haar hand een beeld van paverpol. Op de achtergrond de oprichters Jan en Jossy de Roode. © Marcelle Davidse

Van bloempot tot praalwagen: Paverpol heeft de wereld vanuit Zeeland veroverd

KAPELLE - Misschien is het oog er wel eens op gevallen. Een bloembak in een tuin, gemaakt van een oude spijkerbroek. Of een beeld van stof. Vrijwel zeker gemaakt met Paverpol. Een hobbymateriaal dat 25 jaar geleden vanuit Burgh-Haamstede de wereld veroverde.

,,Ik ontdekte Paverpol bij toeval op de Volksuniversiteit in Middelburg. Daar was iemand ermee bezig en daar wilde ik mee experimenteren”, vertelt Jossy de Roode uit Burgh-Haamstede. Ze reed naar Bergen op Zoom, naar Paul Versijp, om een pot te halen. Hij is de uitvinder van dit polymeer dat niet alleen textiel kan verharden maar het ook weerbestendig maakt.  

De Roode was al snel helemaal verslingerd aan het materiaal. Experimenteerde erop los en verzon allerlei toepassingen, zoals beelden. Want eenmaal uitgehard, kan het goed beschilderd worden. In goed overleg met de uitvinder begon De Roode samen met haar man met de verkoop van Paverpol. Dat was in 1995. ,,Wij hadden toen een bedrijf in productpromotie, dus het was voor ons bekend terrein. Ik stuurde wat foto’s naar tijdschriften in de hoop dat iemand het op zou pakken. En dat deden ze allemaal”, zegt Jossy de Roode. Het effect was groots en onverwacht. ,,We kregen wel 200 telefoontjes per dag.” Dat kon maar leiden tot één conclusie: Paverpol had potentie. 

In 47 landen

Er kwamen workshops, al snel gevolgd door trainingen voor cursusleidsters. De Zuidhoek in Zierikzee werd ingeschakeld voor het logistieke deel en het bedrijf groeide als kool. Paverpol was hot in Nederland. Na een eerste bezoek aan Dallas, aan de grootste internationale beurs ter wereld voor hobbymaterialen werd ook de internationale markt veroverd. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met klanten in 47 verschillende landen. ,,Onze eerste klant kwam uit Denemarken”, vertelt Jan de Roode. ,,Nu zitten we in heel Europa, maar bijvoorbeeld ook in Australië, Canada, Amerika, Mexico, Suriname en Rusland.” 

 Paverpol wordt na 25 jaar al lang niet meer alleen gebruikt om tuinornamenten of beelden te maken. Het vloeibare goedje heeft veel meer mogelijkheden. Het wordt gebruikt op schilderijen, is populair bij bouwers van praalwagens voor carnaval en bij levende standbeelden voor hun kostuums. ,,En een kunstenares heeft het zelfs gebruikt om van pluizen uit droogtrommels akoestische wandpanelen te maken”, vertelt Carin Houmes. Zij is sinds een jaar, samen met haar man Hans en vrienden Brigitte en Edwin Broekmeijer, eigenaar van Paverpol International.

Loods

Het afgelopen jaar is veel energie gestoken in het optimaliseren van de zichtbaarheid op het internet en is de webshop opgezet. De distributie is weer in eigen hand, nu vanuit een loods in Kapelle. ,,Maar we zoeken iets groters, want we willen ook workshops gaan geven”, vertelt Hans Houmes. ,,En we zijn volop bezig met productontwikkeling. We willen bijvoorbeeld graag naar eigen verf toe. En als het kan willen we weer graag op beurzen gaan staan.” Oprichters Jossy en Jan de Roode zijn nog steeds betrokken bij het bedrijf. Ze geven advies, leiden cursusleiders op en onderhouden internationale contacten.

Bron: PZC | Melita Lanting 14-08-2020

© 2017 - 2024 Paverpol International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel