Categorieën

Paverpol is een middel dat veel natuurlijke materialen keihard kan maken.
Het is geschikt voor binnen en buiten werkstukken.

Ontwikkeld door en voor kunstenaars.

Paverpol is de nr 1 decoratie- en textielverharder en is onschadelijk voor mensen, dieren en milieu. Het is een veilig product dat zeer populair is bij kunstenaars en hobbyisten.
Door de vele toepassingsmogelijkheden hebben vele winkeliers wereldwijd besloten om Paverpol op te nemen in hun assortiment. Paverpol is op waterbasis. Het is onwikkeld door een Nederlandse groep kunstenaars die er grote en kleine objecten mee maken.
Men kan er allerhande materialen keihard mee maken zoals: textiel, papier, zeemleer, glasvezelmat, zelfhardende klei en allerhande natuurlijke materialen. Het laat zich hechten op: hout, keramiek, gips, beton, steen en piepschuim, (isomo) etc.
Met Paverpol maak je prachtige kunst zoals beelden, tuinbeelden, figuren, poppen, sculpturen en vele denkbare decoraties.

Over de gehele wereld bestellen hobbyshops, handenarbeid- winkels en particulieren Paverpol en bij- producten. Zie de pagina distributeurs of ga naar de onlineshop.

Hoe gebruik je Paverpol

Een unieke eigenschap van Paverpol is zijn korte droogtijd. Daardoor is het mogelijk om in één dag een kant en klaar object te maken, bijvoorbeeld een beeldje of tuinbeeld. Paverpol droogt volledig transparant op. Verwarmen door bijvoorbeeld een haarföhn, versnelt de droogtijd. Gekleurd textiel, eventueel met dessin blijft zijn oorspronkelijke uitstraling behouden. Naast Paverpol transparant zijn ook Paverpol loodkleur, zwart, huidskleur en brons verkrijgbaar.


Door kleurpoeder (Pavercolor) aan Paverpol transparant toe te voegen kan Paverpol gekleurd worden zonder de droogtijd te vertragen. Bijvoorbeeld wit textiel kan naar eigen keuze gekleurd worden. Pavercolor is inmiddels in 27 kleuren leverbaar. De kleuren zijn onderling mengbaar zodat er vele kleurtinten gemaakt kunnen worden.

Grote buitenobjecten moeten altijd voorzien worden van een goed geraamte. Van uitsluitend textiel en Paverpol kan geen Eiffeltoren gebouwd worden! Bovendien kan een object in de volle zon weer flexibel worden. Bij afkoeling krijgt het echter weer de oorspronkelijke vorm. Goed ondersteunen dus! Laat een buitenobject bewerkt met Paverpol altijd door en door uitharden. Afhankelijk van de temperatuur kan dit enkele weken duren. Daarna kan het beschilderd en buiten geplaatst worden. Onbeschilderde buiten werkstukken, die uitsluitend met Paverpol transparant bewerkt zijn, moeten gevernist worden. Dit om wit uitslaan te voorkomen bij hoge luchtvochtigheid.

Paverpol in vloeibare vorm vorstvrij bewaren, in uitgeharde vorm kan Paverpol extreme vorst doorstaan.

Gereedschap en handen gewoon met warm water afspoelen. Handschoenen dragen is niet noodzakelijk.
In Paverpol gedrenkte materialen zijn brandvertragend.

Paverpol is verkrijgbaar per 500 gram, 1000 gram en 5750 gram.
In de kleuren transparant en brons tevens in een handig flesje van 250 ml met druppeltuitje voor het fijne werk zoals bij kaarten maken, scrapbooking, sieraden, kralen, (poppen-)kleding maken zonder naaimachine, enz enz.

Bezoek de online shop.