Categorieën

Werken met Art Stone

Art Stone is een leuk hobby product waarmee op eenvoudige wijze prachtige kunstwerken te maken zijn.
Art Stone is op twee manieren te gebruiken. Je kunt er een zelfhardende klei van maken en je kan het poeder gebruiken om een steen effect te krijgen. Read More

Gebruik voor het steeneffect als basis Paverpol loodkleur. Uiteraard kan je er ook andere Pavercolors door mengen.
Je kan werken op een voorgevormd figuur van piepschuim, gips, ecoshape, of aluminiumfolie (folie afplakken met schilderstape).

Meng de gekleurde Paverpol met net zoveel Art Stone Decoratiepoeder totdat je een kleimassa krijgt die niet meer aan je handen plakt.
Smeer je werkstuk geheel in met de gekleurde Paverpol. Op de nog natte laag kan je de kleimassa geheel of gedeeltelijk aanbrengen. Dik of dun, grof of fijn, net wat je mooi vindt. Let er goed op dat de onderlaag nat is. Zoniet dan met de kwast opnieuw een laagje Paverpol aanbrengen.
Als je werkstuk geheel of gedeeltelijk met de kleimassa is gedecoreerd strooi je er een beetje poeder over en wrijf je dit goed in. Indien de ondergrond te droog geworden is breng je met de kwast weer wat Paverpol aan. Ook in de natte laag Paverpol kan je wat poeder strooien en uitwrijven.

Dit steeneffect is niet geschikt voor buiten. Indien je het werkstuk buiten wilt plaatsen gebruik je inplaats van poeder een patina die je maakt door witte Pavercolor te mengen met Josefine matte vernis. Deze breng je aan met de kwast. Met een stuk keukenpapier veeg je het teveel aan patina weg. Het werkstuk laten drogen en met een niet pluizige lap glanzend wrijven.

Sieraden maken is ook een mogelijkheid: steentjes vormen van kleimassa, gaatjes prikken met satéprikker, veter van leer er doorheen rijgen.

Art Stone is verkrijgbaar in potten van 300 en 1250 gram.