Categorieën

Werken met Paverplast

Met Paverplast kan je een dikke weersbestendige pasta maken.
Een geweldig veelzijdig product! Meng Paverplast poeder (100 gram Paverplast op 500 gram Paverpol) door Paverpol tot een pasta (ter dikte van pindakaas). Je werkt nu dus niet met Paverpol, waarin je textiel drenkt maar met een spatel waarmee je de zelfgemaakte pasta aanbrengt op je ondergrond.

Geschikt om permanent waterbestendige werkstukken te maken zoals vogeldrinkbakjes, fonteinen, vijvertjes enz.Geef beelden van piepschuim (isomo), gips, zelfhardende klei, ecoshape, papier maché etc. een volkomen waterdichte laag. Werk gemakkelijk met een spatel en breng een laag van 1 a 2 mm aan. Je kan na droging diverse lagen aanbrengen om het heel sterk te maken. Wil je een glad oppervlak, doop dan je vinger in water en strijk over het nog natte oppervlak. Vernissen is niet nodig.

Paverplast vermengd met Paverpol kan gekleurd worden met Pavercolor, zodat er tal van kleuren te maken zijn.

De Paverpol met Paverplast is sterk genoeg om zo buiten te zetten. Als je het nog geverfd hebt, adviseren we je een laag vernis aan te brengen om de kleuren te beschermen tegen de uv-stralen van de zon. Zo blijven de kleuren langer mooi.

Bewaren in een luchtdicht afsluitbaar bakje. Droogt aan de lucht. Indien de Paverplast te taai begint te worden kan je een beetje Paverpol toevoegen. Gebruik geen water om te verdunnen!
Paverplast-pasta is tevens een uitstekende buitenbestendige lijm.


Verkrijgbaar in potten van 100 en 400 gram.